Google Cloud SQL вече e достъпeн за всички

Благодарение на репликацията, Google гарантира 99,95% ъптайм на услугата

Благодарение на репликацията, Google гарантира 99,95% ъптайм на услугата

Google пусна за ползване от всички, без ограничения, платената облачна услуга Cloud SQL, две години след като я представи за първи път.

Това е напълно управляема MySQL услуга за бази данни, хоствана на Google Cloud Platform и предназначена за приложения, които работят на Google App Engine или Google Compute Engine.

Cloud SQL идва с кодиране на потребителските данни, 99,95% ъптайм (гарантирано време, през което сървърът е достъпен) и поддръжка на бази данни с размер до 500GB, уточнява интернет компанията.

Услугата кодира автоматично всички потребителски данни, съхранявани в Cloud SQL, а външните връзки са подсигурени с протокол SSL. Данните се репликират многократно в множество зони и се резервират автоматично, като всичко това е включено в стандартната цена на услугата. Потребителят плаща само за сторидж, който действително ползва, така че отпада необходимостта от авансово резервиране на сторидж.

Благодарение на репликацията, Google гарантира 99,95% ъптайм на услугата. Нещо повече, компанията планира да тълкува като прекъсване само една минута 20-процентно пропадане на връзката.

Все повече бизнеси започват да разчитат на Google Cloud SQL за техните основни приложения, посочва Google. Сега услугата е широко достъпна и се очаква да привлече много нови клиенти.

Коментар