Повечето европейци теглят пиратски филми

Около 70 процента от всички европейци редовно теглят или гледат онлайн пиратски филми безплатно, поради високата цена на законните алтернативи, вкл. билетите за кино и DVD-тата, сочи ново проучване на Европейската комисия.

Докладът за зрителските навици на европейците най-вероятно ще причини главоболие на шефовете на холивудски студиа. Заключението е направено след проучване на 4608 души на възраст между 4 и 50 години от десет страни в Европа, сред които Франция, Германия и Обединеното кралство.

Твърди се, че до 97 процента от всички европейци обичат да гледат филми, но мнозинството не плаща за това. Близо 70 на сто от европейците теглят или стриймват филми безплатно, става ясно от доклада, който представя една доста ясна картина за зрителските навици на Стария континент.

Причините за това поведение също са изброени в доклада и може би Холивуд трябва да вземе под внимание изводите от него. Повечето хора казват, че скъпите легални опции са виновни за склонността им да теглят филми, което предполага, че повечето от филмите, които гледат, са пиратски.

Втората най-често споменавана причина е, че някои филми са интересни, но не си струват високата цена в кината. Фактът, че много филми имат забавени премиери в Европа също служи като причина за пиратското им сваляне, както и отсъствието на каквито и да е легални алтернативи за гледане на тези филми.

Услуга като Netflix, например, която е много популярна в САЩ, все още има да извърви дълъг път, преди да достигне до повечето европейци.

Европейската комисия не изглежда изненадана от резултатите. Докато обществеността е много заинтересована от филмите като цяло, най-близкото кино често е на неприемливо разстояние и изборът на екран е ограничен, коментират от Комисията.

Предполага се, че европейската филмова индустрия може да увеличи приходите си чрез използване на различни видове онлайн платформи, чрез които ще предложи повече филми и ще достигне до нова публика.

Коментари по темата: „Повечето европейци теглят пиратски филми”

добавете коментар...

  1. случаен

    изследване с цел да се разбере как да се направи повече кешовица за филмовата индустрия спонсорирано с парите на данъкоплатците

  2. Saevar

    нека да направят да се купува онлайн филма и да се смъква в HD качество и формат mp4 и тогава няма да има проблеми и ще си го купувам както правя с музиката, първо си смъквам албумът ако ми харесва отивам онлайн и си плащам за него или си купувам песните които ми харесват от дадения албум, ама тва го няма за филми примерно или по то4но амазон предлагат някаква подобна услуга но за американци и то за опеделени устройства а аз искам mp4 за да си го пускам където ми е кеф.

  3. Megatron

    То това е обществена тайна от 20 години. 🙂

Коментар