Baidu Antivirus – безплатна защита в реално време

Baidu Antivirus е интуитивна програма, която защитава компютъра в реално време от различни заплахи – малуер, спайуер, хакерски атаки и фишинг, вкл. при уеб сърфиране и работа с USB устройства. Приложението поддържа три режима на сканиране: бърз, пълен и настройваем от потребителя. Естествено, първият отнема най-кратко време, тъй като сканира само най-рисковите места на системата.

Baidu Antivirus пази от малуер, спайуер, хакери и фишинг

Baidu Antivirus пази от малуер, спайуер, хакери и фишинг

Пълният режим е най-комплексен – при него програмата сканира всеки един обект за възможни заплахи. Програмата показва подробна информация за процеса на сканиране, вкл. необходимото време, броя на сканираните обекти, откритите и премахнати заплахи.

Baidu Antivirus предлага и три режима на защита – бърз, стандартен и строг. Всеки от тях гарантира, че заплахите са блокирани ефективно, но отделните режими имат различно влияние върху системните ресурси.

Антивирусът включва опции за автоматичен ъпдейт и USB защита в нормален и автоматичен режим, интеграция с Windows Explorer и проактивна защита чрез клауд базирана услуга за блокиране на заплахи.

С няколко клика могат да се активират няколко режима на защита – системна, USB, уеб достъп, браузър и даунлоуд. Програмата поддържа защита за браузъри IE, Chrome и Firefox и позволява добавяне на нови браузъри в списъка.

В допълнение, можете да зададете стартиране на програмата заедно с Windows, да дефинирате действия при откриване на заплаха – например ръчно или автоматично премахване, бекъп и поставяне на файла в карантина, както и създаване на списък с изключения по файлови разширения, URL-и или приложения.

Лог секцията предлага подробна информация за сканиращите операции, откритите заплахи и ъпдейтите. Данните могат да се експортират в текстов файл.

Baidu Antivirus е достъпна за сваляне и ползване безплатно. Разработчикът твърди, че антивирусът се ползва от 90 милиона потребители.

Даунлоуд: Baidu Antivirus

Коментари по темата: „Baidu Antivirus – безплатна защита в реално време”

добавете коментар...

  1. Правец

    Разбира се, че не работи срещу а за тях 🙂

  2. Хах

    Айде на бас, че не работи срещу китайски правителствени вредители. 🙂

Коментар