Microsoft готви сензорни приложения за Office

Microsoft обещава нови начини за създаване на съдържание, съхранение и организация на информацията в средата на Office

Microsoft обещава нови начини за създаване на съдържание, съхранение и организация на информацията

Microsoft подготвя версия за iPad на популярния си офис пакет. Нещо повече, компанията работи над ново поколение MS Office приложения за устройства със сензорен интерфейс.

В интервю за GeekWire корпоративният вицепрезидент Джон Кейс, отговорен за Microsoft Office, посочва като пример воденето на записки в OneNote – на практика, Microsoft създаде нов тип приложение, което вече се ползва от милиони потребители.

Екипът на Microsoft Office ще се движи и занапред в това направление, като усвоява нови формати устройства и създава различни приложения за тях, разкрива Джон Кейс. Ще се появят нови начини за създаване на съдържание, съхранение и организация на информацията.

В допълнение към традиционните приложения Word, Excel и PowerPoint, компанията ще въведе на пазара съвършено нови големи и малки приложения, които ще направят Office средата по-персонална. Още тази пролет Microsoft ще разкрие подробности за новите приложения.

Интересно ще бъде да се види как новите потребителски изживявания ще се впишат в абонаментния облачен модел на Office 365, как обещаните приложения ще се възползват от предимствата на Windows 8 и клауд услуги като OneDrive, в частност на сензорни лаптопи и таблети.

Коментар