Мтел назначи главен директор по мултимедия

Адриан Йежина ще съвместява позиции в Мтел и хърватския оператор Vipnet

Адриан Йежина ще съвместява високи постове в Мтел и хърватския оператор Vipnet

Към висшия мениджмънт на Мтел се присъедини Адриан Йежина, който зае поста главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги”, съобщи телекомът.

Йежина е част и от управителния съвет на Vipnet (хърватския мобилен оператор, част от Телеком Аустриа Груп), където отговаря за мултимедийните, фиксирани и „облачни” услуги. Тази си длъжност той ще продължи да изпълнява, като я съвместява с позицията си в Мтел.

Адриан Йежина започва кариерата си в Ericsson през 2000 г. По време на работата си там заема няколко позиции, вкл. софтуерен дизайнер и мениджър проекти. През 2002 г. се присъединява към DCM (по-късно преименуван на B.net) като регионален директор за Сплит. Повишен е в мениджър операции през 2004 г. и главен изпълнителен директор през 2006 г.

През годините под управлението на Йежина компанията се превръща в най-големия кабелен оператор в Хърватия, увеличавайки стойността си с 400%. През август 2011 г. Vipnet  придобива B.net срещу 93 млн. евро.

Йежина е получил образованието си в Университета в Сплит, факултет Електротехника, Машиностроене и военноморска архитектура. Той получава MBA степен от бизнес училището Cotrugli, Загреб и е завършил Mini Telecom MBA в London.

Коментари по темата: „Мтел назначи главен директор по мултимедия”

добавете коментар...

  1. Наско

    явно сега един от акцентите е в набирането на хора с доста опити и идеи.

  2. Стойчо

    и на ме това ми прави впечатление, но нека не подценяваме че в сферата на комуникациите си трябват качествени хора.

  3. Кирето

    Доста голям подбор на кадри се наблюдава при Мтел напоследък, дано е за хубаво.

Коментар