VMware откри втора ИТ академия у нас

„Амбициите ни са да разкрием подобни академии във всички водещи университети”, заяви Диана Стефанова, управляващ директор на центровете за разработка на VMware в България и EMEA

„Амбициите ни са да разкрием подобни академии във всички водещи университети”, заяви Диана Стефанова (вляво), управляващ директор на центровете за разработка на VMware в България и EMEA

Софтуерният гигант VMware откри ИТ академия в Нов Български Университет, като продължение на сътрудничеството си с водещите университети у нас и ангажимента за развитие на българското образование.

Глобалната академична програма на VMware се фокусира върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, както и най-популярните продукти на VMware.

Нов Български Университет е втората академична институция в региона, в която VMware открива ИТ академия. В началото на 2013 световният лидер във виртуализацията отвори „VMware IT академия” в Софийския университет.

Обученията в НБУ се провеждат в собствено оборудвана компютърна зала в групи до 12 човека

Обученията в НБУ се провеждат в собствено оборудвана компютърна зала в групи до 12 човека

Компанията цели да постави развитието на технологичните умения във фокуса на българското образование. „Амбициите ни са да разкрием подобни академии във всички водещи университети, които да създадат условия за ценово достъпно и качествено виртуализационно обучение”, коментира Диана Стефанова, управляващ директор на центровете за разработка на VMware в България и EMEA.

Обученията в НБУ се провеждат в собствено оборудвана компютърна зала в групи до 12 човека. След успешно приключване на курса завършилите получават сертификат, който им дава право за явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация на 70% по-ниска цена от редовната.

Обучаващите във VMware IT академия са преподаватели от НБУ, подготвени и сертифицирани по VCP, VCI от VМware.

„Целта ни е чрез VMware академията да предложим достъпна и съвременна програма за обучение на студентите, която да повиши техните знания и умения. Това е изключително конкурентен пазар на труда и се стремим да осигурим технологичното ноу хау за успешно кариерно развитие в областта на виртуализацията”, коментира доц. д-р Венцислав Джамбазов – декан на ФДЕПО, НБУ.

За обучаващи се в НБУ курсът е на цена от 250 лв, а за всички останали обучението струва 300 лв. В академията студентите ще могат да научат за виртуализацията и продуктите на VMware vSphere – VMware Install, Configure и Manage [V5.1], уточниха от компанията.

Коментари по темата: „VMware откри втора ИТ академия у нас”

добавете коментар...

  1. Rip_and_Replace

    VMware имат отлични продукти за сървърна виртуализация и са лидер на пазара, но ужасно скъпата им ценова политика за поддръжка отблъсква много от големите клиенти, а и останалите доставчици не губят време, а напредват. Hyper-V на Microsoft и Linux-базирания KVM+Openstack са достойни конкуренти в година 2015, за разлика от 2010 или по-рано.

  2. Avatar952

    На VMware явно вече доста им е припарило под седалищните части. Citrix и Microsoft яко им дишат във врата и номера с наглото изнудване със скъпите курсове за сертификация вече не минава.

Коментар