Илия Левков е новият председател на АБК

Илия Лeвков е специализирал корпоративен мениджмънт в Йокохама, Япония

Илия Лeвков е специализирал корпоративен мениджмънт в Йокохама, Япония

Асоциацията на бизнес клъстерите в България вече има нов председател. Това е Илия Левков, председател на ИКЕМ, който наследява на поста Петър Статев.

Промяната идва няколко месеца преди края на мандата на Петър Статев, тъй като наскоро той бе избран за вицепрезидент на Европейския институт по телекомуникационни стандарти (ETSI) – позиция, на която сериозни ангажименти.

Петър Статев остава в ръководството като член на УС на АБК и ще подпомага дейността на новия председател със своя опит в развитието на клъстерите в България, уточниха от асоциацията.

Илия Левков е председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ). Преди това той е управлявал различни компании в България, както и европейски проекти по ОПАК.

Новият председател на АКБ притежава диплома за магистър по индустриален мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство, София и е специализирал корпоративен мениджмънт в Йокохама, Япония.

Коментари по темата: „Илия Левков е новият председател на АБК”

добавете коментар...

  1. Познат

    В момента се води дело за побой над негов съакционер, в офиса. Млад човек е искал да знае точно как се управляват парите му, а Левков, който е изпълнителен директор на ИКЕМ АД, го е пребил. Който няма почва под краката си, така е.

  2. Познат

    Поредното доказателство, че в тази страна никой не си е на мястото! Ченге (външно наблюдение), което е било на “специализация” в Япония (за да слухти другите българи), без да знае английски и японски. След фалиралия си бизнес в Петрич, Левков идва в София. Създава клъстер Електромобили, който, след като три години работи и всички свестни хора напускат, започва да се превръща в браншова организация, защото Левков и заместникът му просто не знаят какво е клъстер. Левков има и т.нар. Стопанска Камара Петрич, която е в ликвидация. Той на практика няма никакъв бизнес, с който да е председател на собствения си клъстер. Няма успешен бизнес в живота си. На какво основание е председател дори на ИКЕМ, а камо ли на АБК? Докато има хора, които да клакьорстват на такива, до никъде няма да стигнем.

Коментар