Exetech XS-3 – самостоятелен смарт часовник-телефон

Exetech е направила смартфон, който работи напълно самостоятелно, вкл. и като телефон

Exetech е направила смартфон, който работи напълно самостоятелно, вкл. и като телефон

Смарт часовниците са „горещ” продукт на пазара, след като редица компании – от най-големите до малки и неизвестни играчи – предложиха подобни устройства. Един от интересните продукти е Exetech XS-3, най-вече с това, че може да бъде напълно функционален и без партньорството на смартфон.

В общия случай смарт часовниците се нуждаят от смартфон, с който се свързват през Bluetooth. Разбира се, те имат свои собствени приложения, но в дует с телефона предлагат много повече – например позволяват четене на съобщения.

Устройството има 1,54-инчов капацитивен LCD екран с резолюция 240x240 пиксела

Устройството има 1,54-инчов капацитивен LCD екран с резолюция 240×240 пиксела

Exetech е направила устройство, призвано да работи самостоятелно, вкл. и като телефон. Благодарение на пълния набор от комуникационни възможности – слот за SIM карти, 3G, Wi-Fi и Bluetooth, смарт часовникът XS-3 може да се ползва и като смартфон, вкл. да приема обаждания, да изпраща и получава имейли, SMS и MMS, да се свързва към уеб.

XS-3 стъпва на двуядрен процесор MediaTek, има вградена флаш памет 2 GB (разширяема до 32 GB чрез microSD карти) и собствено 3D радио. Смарт часовникът се управлява от Android 4.0 и дори осигурява достъп до магазина за приложения Google Play.

 

Устройството има 1,54-инчов капацитивен LCD екран с резолюция 240×240 пиксела и слот за microSD карти, 2-мегапикселова камера и microUSB порт за презареждане на батерията или свързване на слушалки.

Предвиден е също GPS чип, но неговото използване бързо ще разреди батерията с капацитет 420 mAh. Нормално, смарт часовникът издържа 18 часа на батерия, но при по-интензивно използване това време намалява до 6-7 часа и дори до 2,5 часа при активен GPS.

Exetech XS-3 има размери 6,46×4,40×1,76 см и тежи 66 грама. Устройството, произведено в Италия, се продава онлайн за $349 евро.

Коментари по темата: „Exetech XS-3 – самостоятелен смарт часовник-телефон”

добавете коментар...

  1. :)

    Преди месеци за ~12олв в продавалникКом сайта имаше за продан ръчен часовник с вграден джиесем с
    уайфай функция здраве щастие

  2. Руслан

    Интересен часовник.Сега го видях в техния сайт,струва 176 евро.

  3. maxobg

    и последно ,колко е цената ? нещо не става ясно !!!

Коментар