Данаил Папазов: Не отлагаме е-управлението за 2020 г.

В рамките на две-три седмици ще се изработи пътна карта със срокове за въвеждане на електронното управление, заяви Данаел Па

В рамките на две-три седмици ще се изработи пътна карта с конкретни срокове за въвеждане на електронното управление, заяви министър Данаил Папазов

Приетата от МС стратегия за електронно управление дава възможност за реализиране на проекта пред следващия програмен период – 2014-2020 г., заяви във Видин министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

„Ние не отлагаме електронното управление за 2020 г. Напротив – даваме възможност за усвояване на средства и усъвършенстване на електронното управление през следващия програмен период, за който са предвидени 145 милиона евро по тематичната цел за цифров растеж и 30 милиона евро за инфраструктура в селските региони”, каза Папазов.

Според министъра, най-важното е в рамките на две-три седмици да се изработи пътната карта, която ще даде конкретните срокове за въвеждане на електронното управление. Папазов обясни, че се предвижда да има централен Съвет за електронно управление, председателстван от министър-председателя. Важно е да се определи отговорно лице във всяко министерство, което да се занимава с въпросите на електронното управление в този Съвет, допълни министърът.

Ще има също системен интегратор – структура, която да обединява всички регистри и да отговаря за електронното управление. „Важно е да се реши въпросът с разплащането на услугите, когато се ползва електронното управление, както и въпросът с идентификационния метод, с който ще се влиза в портала на електронното управление”, каза министърът.

Коментар