Gmail услугата навърши десет години

Първоначално Gmail се явява затворен продукт, но се развива стремително и днес е най-популярната уеб поща (снимка: блог на Gmail)

Първоначално Gmail се явява затворен продукт, но се развива стремително и днес е най-популярната уеб поща (снимка: блог на Gmail)

Google отбеляза 10-годишния юбилей на един от най-успешните си проекти – уеб-базираната услуга за електронна поща Gmail, която стартира на 1 април 2004 г. За този период Gmail се наложи като най-популярното имейл приложение в света.

Първоначално Gmail се явява затворен продукт с регистрация чрез покани, достъпен само за ограничен кръг лица. Услугата обаче се развива стремително и скоро става достъпна за всеки желаещ.

Google започва да предоставя безплатно по 1 GB пространство за съхранение, което е повече от 500 пъти от лимита на конкурентната услуга Microsoft Hotmail.

Освен това наред с обичайния HTML, някои модули на Gmail използват и JavaScript, благодарение на което отпада презареждането на страници при изпълнение на различни действия и услугата придобива сериозно предимство спрямо останалите уеб пощи.

Фокусът върху нуждите на клиентите и бързото внедряване на иновативни технологии превръщат Gmail в най-популярната уеб-базирана пощенска услуга.

Днес Gmail предлага безплатно 15 GB, удобен интерфейс, високо ниво на сигурност чрез SSL кодиране по алгоритъм RSA с дължина ключа не по-малка от 2048 бита и редица други възможности.

Коментари по темата: „Gmail услугата навърши десет години”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Сиренето е безплатно само в капана за мишки.

Коментар