Google работи по проект за Android TV

Android TV ще предложи опростен интерфейс и бърз достъп до съдържание

Android TV ще предложи опростен интерфейс и бърз достъп до съдържание за таблети и смартфони

Интернет гигантът Google работи по проект за превръщане на телевизора в голям смартфон. Android TV представлява развлекателен интерфейс, а не компютърна платформа, според предварителните информации.

По замисъл, проектът наподобява Apple TV, Amazon Fire TV и Roku. Новата услуга ще предложи опростен интерфейс и бърз достъп до съдържание за таблети и смартфони.

Набляга се също на поддръжката на геймпад, което предполага, че игрите ще имат важна роля в услугата. Засега не е известно кога ще се появят първите приставки или телевизори с Android TV.

Google вече се опита да пробие на телевизионния пазар с проекта Google TV, който обаче се развива бавно. Изглежда, че компанията ще пренасочи усилията си към концепцията Android TV, която се различава съществено от Google TV.

Коментари по темата: „Google работи по проект за Android TV”

добавете коментар...

  1. kod9

    Това е добре, но трябва да се има предвид, че трябват, и очила HD и 3D с , който да може да се гледа безжично съдържанието от екраните на TV и смартфона, като техните екрани не работят, когато се използват очилата. Очилата да могат да се настройват диоптрично и цилиндрично. Но най актуалното е да направите обикновените в момента дисплеи в сензорни, като се постави допълнително защитно капацитивно фолио върху екрана, на който и де е телевизор, лаптоп и т.н. устройство, като за целта е необходимо даденото устройство да има безжична връзка или чрез кабел, като се използва някои от слотовете на него. Бая народ, ще се зарадва да осъвремени това, което има. Не би трябвало капацитивното защитно фолио да струва повече от 20-50 долара в зависимост от размера в инчове. Ха, да Ви видя сега за това предизвикателство. Патента е на…..ако сте първи ваш е….при горните условия.

Коментар