Смартфоните ще се зареждат само за 30 секунди

Израелската компания StoreDot е създала светкавично бързо зарядно устройство

Израелската компания StoreDot е създала светкавично бързо зарядно устройство

Нов тип зарядни устройства ще революционизират начина, по който ползваме смартфони, таблети и лаптопи. Промяната ще настъпи след две години, обещава стартиращата компания StoreDot от Тел Авив.

StoreDot е създала светкавично бързо зарядно устройство, което възстановява батерията на телефона само за 30 секунди. Да, правилно прочетохте!

Видео, разпространено от компанията, показва зарядно устройство, което използва биологични полупроводници, направени от естествени органични съединения „пептиди”.

Създаденият прототип е колкото зарядно за лаптоп, но StoreDot обещава да намали размерите му. Очаква се цената на подобно устройство да бъде не повече от $30, а комерсиалното производство ще започне късно през 2016 г.

С помощта на новото устройство, бъдещите модели на iPhone ще се зареждат за 30 секунди, а устройства като MacBook и iPad – за няколко минути, предвид по-големите им батерии.

Представете си свят, където барове, хотелски стаи, ресторанти и апартаменти са оборудвани с подобни зарядни, пише Уол Стрийт Джърнъл. Това би било една истинска революция в начина, по който ползваме електронните устройства.

Коментари по темата: „Смартфоните ще се зареждат само за 30 секунди”

добавете коментар...

  1. Облак

    До ЦИРК

    Прочети за графен.

  2. Цирк

    Изобщо не е нужно да си “представяме един свят…”, когато една чиста измишльотина се показва така, без никакво техническо обяснение, с една наивна демонстрация, която изглежда нагласена дори за второкласник. А да не говорим колко лесно да се направи един апп, който да показва мнима батерия и прост часовник.
    Със същата анимация може да се доказва примерно как се излекува цялото човечество от рак…

  3. az

    Алоооо журналята, от кога скоростта зависи от зарядното? Скоростта се определя от батерията. Зарядното може да си го направиш и 50 киловата ако искаш, но това не значи, че ще заредиш батерията по-бързо. Най много да я разрушиш и да се взриви. Хайде стига с глупостите ако обичате.

  4. Test

    А за автомобилите?

Коментар