Професионалното образование е приоритет

„Вие сте пример, че професионалното образование може да се развива”, каза  проф. Анелия Клисарова на среща с екипажа на учебно-ветроходен кораб „Калиакра”

„Вие сте пример, че професионалното образование може да се развива”, каза проф. Анелия Клисарова на среща с екипажа на учебно-ветроходен кораб „Калиакра” (снимка: МОН)

Всеки млад човек с професия има шанс веднага да се реализира на пазара на труда или да продължи своето висше образование, заяви министърът на образованието  и науката проф. Анелия Клисарова на среща с екипажа на учебно-ветроходен кораб „Калиакра” във Варна.

„Вие сте пример, че професионалното образование може да се развива, че дуалната система може да стане реалност и ще бъде реалност. Когато човек има воля, средства винаги се намират”, допълни Клисарова.

Тя подчерта за пореден път, че „приоритет на нашето правителство е образованието, а приоритет на образованието е професионалното образование”.

МОН е отпуснало финансови средства за плавателната практика на учениците от Варненската морска гимназия. След броени дни те ще участват в регатата „Тол Шипс 2014” във Варна. 23 младежи и една девойка, заедно с двама свои преподаватели, ще бъдат част от екипажа на баркентината по време на едномесечната регата.

Коментари по темата: „Професионалното образование е приоритет”

добавете коментар...

  1. Rado

    “Всеки млад човек с професия има шанс веднага да се реализира на пазара на труда или да продължи своето висше образование” … явно проф. Анелия Клисаров е поредната заблудена тъпачка(меко казано), която не знае на кой свят се намира … че те хората вече и пари за обучение не искат да дават … не за друго, а просто, защото няма смисъл !!!
    Алооо … хората които ни управлявате … явно в скоро време и аз ще трябва да запаля мотора за чужбина … все пак какво са 450лв по-малко данъци(толкова ми излизат данъците, които трябва да плащам на месец) в хазната …

Коментар