„София Тех Парк” започва да строи две сгради

Изпълнението на строителните дейности по проект „Научно-технологичен парк” ще започне през май

Строителните дейности по проект „Научно-технологичен парк” ще започнат през май

„София Тех Парк” АД ще започне изграждане в следващите месеци на две ключови сгради по проект Научно-технологичен парк. Процедурите по проведените обществени поръчки за избор на изпълнител са приключили успешно, съобщиха от дружеството.

Съгласно проекта, единият обект е „Лаборатории и офиси”, а другият – „Експериментариум и посетителски център с пешеходен мост”. Решенията за избор на изпълнители са влезли в законна сила без да бъдат обжалвани от нито един от участниците.

Сградите са ключови за изграждащия се научно-технологичен парк, тъй като в едната ще бъдат разположени всички лаборатории, а Експериментариумът дава облика на парка и е основната посетителска сграда. Мостът над „Цариградско шосе” ще осигурява достъпа към парка.

Избраният изпълнител за лабораториите е Обединение „Телекомплект ТА”, което включва „Телекомплект” АД и „Тилев Архитекти” ООД, а Експериментариумът ще се строи от Обединение „Експо Тех Парк”, което включва „Трейс груп холд” АД, „Планекс” ООД и „Иво Петров Архитекти” ООД. Предстои сключване на договори с избраните изпълнители.

Изпълнението на строителните дейности по проект „Научно-технологичен парк” ще започне поетапно, според графика. Първа копка по двата лота – „Лаборатории” и „Експериментариум и посетителски център с пешеходен мост” – се очаква да бъде направена в рамките на май, уточниха от София Тех Парк.

Коментар