MasterCard обяви програма за стартъпи

MasterCard поставя началото на акселератор за иновативни стартиращи европейски компании с фокус върху търговията

MasterCard създава акселератор за иновативни европейски стартъпи

Картовият оператор MasterCard обяви програма за подпомагане на стартиращи компании. Наречена MasterCard Start Path, инициативата ще осигури на стартъпите индивидуална подкрепа, менторство и възможност да спечелят пилотни проекти с ключови международни играчи.

С новата програма се поставя началото на акселератор за иновативни стартиращи европейски компании с фокус върху търговията и с прякото участие на водещи партньори, между които Asos и Capital One, уточниха от MasterCard.

Екипът на Start Path ще работи в тясно сътрудничество с новите компании,за дастигнат до пилотен проект с водещ клиент и да получат финансиране от т.нар. серия А.

„Бъдещето на търговията ще се оформи както от традиционните играчи, така и от стартиращите компании, които вече експериментират с решенията от следващо поколение”, коментира новата инициатива Стефан Вайпър, ръководител на глобалния проект Start Path.

Стартиращите компании от цяла Европа могат да кандидатстват за участие в програмата до 16 май тази година чрез онлайн платформа. MasterCard ще избере до 8 компании от търговската екосистема, които ще участват в едногодишната смесена програма на място, както и във виртуална програма, която ще започне в края на юли, уточниха от картовия оператор.

Коментар