Виртуален човек ще промени драстично медицината

Изследователи от Университета на Шефийлд, Великобритания, работят по проект, който има потенциал да промени драстично съвременната медицина и практиката на тестване на нови лекарства и различни възможности за лечение.

Проектът се свежда до разработване на т.нар. „виртуален човек”, който може да служи за изследване на ефекта от лекарства и лечения по-бързо и на по-ниска цена, отколкото със сегашните методи.

Освен това проектът ще позволи прилагане на по-персонализирани грижи за хора с различни здравословни проблеми, съобщи LiveScience.

„Virtual Physiological Human” представлява компютърно генерирано копие на човешкото тяло. Просто казано, това е едно виртуално човешкото тяло, с което специалистите могат да експериментират както им е удобно.

Проектът е все още в етап на разработка. Очаква се виртуалното човешкото тяло да има същите механични, физически и биохимични функции като тези, документирани при реални пациенти.

Ако проектът се увенчае с успех, учените ще могат да разберат много по-добре заболяванията на белия дроб, сърцето и кръвоносната система, дори и болестта на Паркинсон.

Коментари по темата: „Виртуален човек ще промени драстично медицината”

добавете коментар...

  1. Бейб

    Интересно . Като в един НФ разказ- имало цяла общност от боргени, кихоми и сихоми –
    боргени /киборги с гени на човешки интелект/, кихомите /кибернетичен хомо спиенс/ и сихомите /сонтетичен хомо сапиенс/ Боргените управлявали кихомите, а те пък сихомите…
    Чела съм го еди-къде си.

Коментар