iPhone 6 ще предложи NFC функционалност

Потребителите на iPhone 6 ще могат да извършват мобилни плащания с China UnionPay

Потребителите на iPhone 6 ще могат да извършват мобилни плащания с China UnionPay

Apple изглежда е решена да вгради технологията NFC в очаквания смартфон iPhone 6. По непотвърдена официално информация, новият модел ще предложи мобилна платежна система, активирана чрез бутона Home.

Услугата ще бъде доставяна от China UnionPay, с която Apple е постигнала споразумение за мобилна платежна услуга, съобщи BrightWire. Двете компании вече работят и по мобилно решение, което ще се използва за покупки от Apple Store.

NFC (Near Field Communication)  ще взаимодейства с приложението Passbook на Apple, което съхранява на едно място самолетни бордни карти, билети за кино, както и карти за подаръци. Потребителите на iPhone 6 ще могат да зареждат в Passbook приложение от China UnionPay и да извършват мобилни плащания от над 3 милиона QuickPass POS машини в Китай.

По-рано тази година Apple подаде патентна заявка в САЩ, която описва технология за интегриране на NFC-базирана платежна система в нейните устройства, под Home бутона. При iPhone 5s бутонът Home е дублиран като Touch ID сензор на пръстови отпечатъци.

Коментар