Microsoft обяви глобално партньорство със Salesforce

Microsoft ще свърже CRM платформата на Salesforce към собствените си решения - Office и Windows

Microsoft ще свърже CRM платформата на Salesforce към собствените си решения

Microsoft и доставчика на „софтуер като услуга” Saleforce.com обявиха глобално партньорство, в рамките на което ще предлагат нови решения, вкл. мобилни, на общите си клиенти.

Предвижда се Microsoft да свърже CRM платформата на Salesforce към собствените си решения- Office и Windows, за да подобри продуктивността. Повече подробности за партньорството се очаква да бъдат огласени по-късно на пресконференция.

Официалните изявления към момента акцентират върху предстоящи подобрения в мобилната и клауд среда – в частност, чрез свързване на Salesforce към Office 365, Azure и Windows. „Заедно с Microsoft изграждаме мост, който позволява на клиентите да бъдат по-продуктивни”, коментира партньорството Марк Бениоф, главен изпълнителен директор на Salesforce.com.

Microsoft и Salesforce работят по две различни решения: Salesforce за Windows/Windows Phone 8.1 и Salesforce за Office 365. Първото от тях позволява на клиентите да ползват Salesforce и да управляват своя бизнес директно от Windows устройства, вкл. таблети и смартфони. Решението ще бъде готово към края на 2014 г.

Вторият проект, фокусиран върху облачната услуга Office 365, ще даде на потребителите достъп до решение за продуктивност, което включва сътрудничество, продажби, маркетинг и обслужване от всяко място.

Коментар