Сан Франциско отпечатан на 3D принтер

Сан Франциско, един от най-хубавите американски градове, изгражда в момента нови структури, които ще бъдат завършени след 2-3 години. Съвременните технологии обаче дават реална представа за това как ще изглежда мегаполисът в близко бъдеще.

Компанията Autodesk, известен разработчик на проектантски софтуер, е отпечатала на 3D принтер бъдещия Сан Франциско, с помощта на цифров модел, предоставен от дизайнерското студио Steelblue. Копието е направено по поръчка на компанията за имоти Tishman Speyer.

Моделът (все още неоцветен) показва как ще изглежда градът през 2017 г. и обхваща финансовия център и южните квартали. Включени са 115 сгради и разпознаваеми места в Сан Франциско като паркове, музеи и редица други.

3D макетът на Сан Франциско е направен от смола, с помощта на Autodesk Pier 9 Workshop. Два принтера Objet Connex 500 са превърнали виртуалния модел във физически, при резолюция 16 микрона.

Autodesk планира да изложи модела в галерия, заедно с 3D отпечатани макети на други градове. Вероятно моделите ще имат две версии – една за архитекти и втора за широката общественост.

Коментар