ЦРУ се появи официално в Twitter и Facebook

ЦРУ обяви официално, че разширява своето присъствие в социалните мрежи с регистрация на акаунти във Facebook и Twitter. Въпреки сериозния статут на организацията, първото й съобщение в Twitter e шеговито, но в типичния стил на ЦРУ: „Не можем нито да потвърдим, нито да опровергаем, че това е нашият първи туит”.

Първото съобщение на ЦРУ в Twitter e шеговито, но в типичния стил на спецслужбата

Първото съобщение на ЦРУ в Twitter e шеговито, но в типичния стил на спецслужбата

Шегата допадна на интернет общността и само за два часа съобщението беше „ретуитвано” над 80 хиляди пъти, а ЦРУ се сдоби с повече от 105 хиляди последователи, предаде CNN.

Традиционно, ЦРУ не огласява публично своята дейност, което е напълно обяснимо, предвид секретния характер на организацията. С влизането в социалните мрежи ЦРУ очевидно иска да подобри своята репутация както в САЩ, така и по света.

Чрез социалните платформи ЦРУ може по-пряко да комуникира с обществото и да информира за своята мисия, история и други събития, коментира директорът на спецслужбата Джон Бренан.

По-рано ЦРУ си направи акаунти и в социалните мрежи Flickr и YouTube. Поддържат се също публичен сайт CIA.gov и мобилен сайт Mobile Site – CIA. За сравнение, други американски спецслужби като Агенцията за национална сигурност (NSA) и ФБР се присъединиха към Twitter съответно през 2009 и 2008 г.

Коментари по темата: „ЦРУ се появи официално в Twitter и Facebook”

добавете коментар...

  1. Xadmin

    стана ми смешно 🙂

Коментар