5000 деца у нас ще учат по системата JUMP Math

JUMP Math създава вътрешна мотивация за учене и искрен интерес към математиката

JUMP Math създава вътрешна мотивация за учене и искрен интерес към математиката

Повече от 5000 деца в България ще започнат да учат математика през новата учебна година по системата JUMP Math, създадена от канадския математик и драматург Джон Майтън. Иновативният педагогически метод се преподава у нас вече четири години, като през изминалата учебна година по него са се обучавали общо 1300 ученици от първи до четвърти клас, съобщи Явор Джонев, председател на Института за прогресивно образование, който внедрява системата JUMP Math в страната.

Основно предимство на системата е, че създава вътрешна мотивация за учене и искрен интерес към математиката. Това води до успешно усвояване на материала и много по-добри резултати за всички ученици. Благодарение на JUMP Math, за повечето деца математиката става любим предмет, дори и преди това да са имали проблеми с нея.

До момента общо 70 преподаватели от 23 български града са обучени и вече преподават по иновативния метод. В началото на 2014 г. Институтът за прогресивно образование получи финансиране от фондация „Америка за България”, което му позволява значително да разшири дейността си и очакванията са през новата учебна година над 300 нови учители да бъдат обучени по системата JUMP Math и поне половината да започнат да работят през септември.

Предстоят обучителни семинари за учители в градовете Габрово, Хасково, Бургас и Варна, а всички останали могат да се включат в един от четирите учебни цикъла, които се провеждат чрез интернет семинари. Тренингите са безплатни за учителите, а датите на обученията могат да бъдат открити на сайта на Института за прогресивно образование.

Финансовата помощ на фондацията позволява на всички нови класове по JUMP да получат материалите си безплатно през първия учебен срок. Останалите плащат по 15 лв. на учебен срок, а за семействата с ниски доходи сумата се поема от Института. Нито едно дете не е възпрепятствано да учи по системата по финансови причини.

Към момента по метода JUMP Math се преподава в училища от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Силистра, Етрополе и други градове. Системата се изгражда от 15 години и се предлага в множество училища в Канада, САЩ и Великобритания.

Коментари по темата: „5000 деца у нас ще учат по системата JUMP Math”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Е червени бабички не се появиха, но за сметка на това се появи един син дедо fofu. Който отпразнува победата, като изпи едно уиски на екс и след това поигра малко като мажоретка. Направо идилия…

  2. ~

    fofu, вземи млъкни, синко, че стана за смях, моето момче.

  3. fofu

    Институтът за прогресивно образование получи финансиране от фондация „Америка за България” – е това не може да бъде, къде са червните баби сега да скокнат и да кажат, че това са империалисти и соросоиди и, че трябва да си държим да дружбата с братушките. От тях ще научим как се пие водка на екс и как се играе казачок.

Коментар