Стоун засилва бизнеса с Oracle след развода с IBM

Карло Ваити (вляво) заяви, че проектите на Стоун Компютърс са „шедьоври” (вдясно: Александър Аврамов, управител на Стоун)

Карло Ваити (вляво) заяви, че проектите на Стоун Компютърс са „шедьоври” (вдясно: Александър Аврамов, управител на Стоун)

Българската компания Стоун Компютърс, доскорошен партньор на IBM, засилва бизнеса си с Oracle. Американската корпорация ще доставя бързи машини, а Стоун ще й партнира в софтуера и хардуера, както и със своето ноу-хау, стана ясно на съвместен семинар в София, насочен към финансовия сектор и телеком индустрията.

Партньорите на Oracle имат ключова роля, особено в страни като България, където помагат на клиентите да обновяват използваните ИТ решения или да мигрират към Oracle от други ИТ доставчици, заяви Карло Ваити, старши директор на дивизията за системи в Oracle за Европа, Близкия изток и Африка. По неговите думи, проектите на Стоун са „шедьоври в тази сфера”, а опитът на компанията гарантира успех при големи корпоративни клиенти.

Oracle е един от дългогодишните партньори на българската компания, подчерта от своя страна Александър Аврамов, изпълнителен директор на Стоун. „Считаме партньорството си с Oracle за ключово”, допълни той, имайки предвид решенията и платформите, които Oracle стратегически и дългосрочно развива, както и фокуса на Стоун в предлагането на цялостни решения.

Миналата седмица стана ясно за разрив в отношенията между IBM и Стоун Компютърс и прекратяване на дългогодишното им партньорство. Двете компании ще изясняват спора помежду си във Виенския международен арбитражен съд.

Коментари по темата: „Стоун засилва бизнеса с Oracle след развода с IBM”

добавете коментар...

  1. Милен

    Стоун ще се оправят, но клиентите им няма отърване.

  2. LongMan

    Има разлика между “Партньор” и “Представител”.

  3. Оги

    IBM България е представител на IBM в България 🙂 Ако не знаете, много отдавна компанията има офис в България

  4. Драгомир

    > проектите на Стоун Компютърс са „шедьоври”
    След като проектите им са шедьоври в кавички, то се чудя какво правят Oracle с тях? Може би и Oracle са „гении” в маркетинговата си стратегия.

    А между другото кой е новият представител на IBM за България? Много ми е интересно да знам.

Коментар