Туристите на Мондиала похарчили 280 млн. евро с Visa

143% ръст в картовите разплащания в Бразилия отчете Visа по време на Световното първенство по футбол

143% ръст в картовите разплащания в Бразилия отчете Visа по време на Мондиала

Международните туристи са похарчили почти 280 млн. евро с карти Visa по време на Световното първенство по футбол в Бразилия, сочи проучване на компанията. Това е ръст от 143% спрямо същия период на изминалата година и много повече отколкото по време на Мондиала в Южна Африка през 2010 г. – тогава посетителите са изхарчили малко над 190 млн. евро с карти Visa.

Градовете-домакини на мачовете от Световното първенство по футбол регистрират значително увеличение на приходите от туризъм в сравнение с миналата година. Сао Пауло бележи най-сериозен ръст – 77%, като сумата, похарчена на територията му, възлиза на почти 43,5 млн. евро.

Други градове, в които туристите са изхарчили сериозни средства, са Рио де Жанейро и Бразилия с по 20 млн. евро потребителски разход (съответно с ръстове от 206% и 642%), Салвадор – над 11 млн. евро (322% ръст) и Форталеза – почти 10 млн. евро (257% ръст).

Чуждестранните туристи, посетили елитното спортно събитие, са увеличили приходите на търговците в редица сфери на икономиката на страната, сред които хотелиерство (114%), търговия на дребно (141%) и най-вече ресторантьорския бизнес с изумителния ръст от 481%, съобщи Рубен Оста, мениджър на Visa за Бразилия.

Като част от подготовката си за Световното първенство, търговците са инвестирали значителни средства в инфраструктура за приемането на електронни разплащания с цел по-добро обслужване на туристите.

Според бразилското Министерство на туризма, страната е станала домакин на над 1 милион фенове на футбола, което е с около 400 хил. души повече от очакваното. От доклада на Visa става ясно, че с най-голям потребителски разход с карти на компанията в Бразилия са жителите на САЩ, Великобритания, Франция, Аржентина, Мексико и шампиона Германия.

Коментар