ЦКБ въвежда услуга за сигурност E-Secure

Когато пазаруват от сайтове, предлагащи MasterCard SecureCode, потребителите ще бъдат подсетени да въведат своята парола, за да финализират покупката, за да финализират покупката

Когато пазаруват от сайтове, предлагащи MasterCard SecureCode, потребителите ще бъдат подсетени да въведат своята парола, за да финализират покупката

Централна Кооперативна Банка (ЦКБ) вече предлага по-висока защита за пазаруването онлайн чрез своята услуга E-Secure – допълнителна парола за плащания с дебитни и кредитни карти в интернет.

Услугата се доставя в партньорство с картовия оператор MasterCard, в частност – с използване на технологията MasterCard SecureCode. Притежателите на карти MasterCard, Debit MasterCard и Maestro, издадени от ЦКБ, включително и картодържателите на безконтактни карти, могат да се регистрират безплатно за услугата E-Secure на банкомат или в клон на ЦКБ и да създадат свой профил с парола за плащания в интернет.

Когато пазаруват от сайтове, предлагащи MasterCard SecureCode, потребителите ще бъдат подсетени да въведат своята парола, за да финализират покупката. Те трябва да предоставят своята онлайн парола SecureCode всеки път, когато пазаруват при партниращ интернет търговец.

По време на потвърждение на паролата търговецът няма никакъв достъп до нея. По този начин плащанията при пазаруване в интернет са максимално защитени, подчертаха от банката.

С новите безконтактни карти Debit MasterCard PayPass от ЦКБ клиентите на банката могат да плащат във всички сайтове, които приемат карти MasterCard, и да ползват услугата E-Secure.

Коментари по темата: „ЦКБ въвежда услуга за сигурност E-Secure”

добавете коментар...

  1. kod9

    Направете така, че да може да се пазарува през вашият сайт с всички ваши партньори за по голяма сигурност на клиентите, а това с допълнителната парола е добре, но тя трябва да е за еднократна употреба. При ново пазаруване да се получава нова парола по GSM. Може и по Интернет от вашият сайт, но не е желателно, защото може да се прехване особено при безжична връзка. Всяка нова парола се генерира от вас, и трябва да е времево ограничена до 15 минути, а след това следва нова генерирана парола. Може да има и ограничение на паролите за 24 часа….. Все пак няма нищо скрито покрито, когато е написано или изговорено, но предприетото дава по голяма сигурност на пазаруването и спокойствие за клиентите и отношението към вас…..

Коментар