YouTube създава по-обичани звезди от Холивуд

Звездите в YouTube вече са по-обичани от тийнейджърите, отколкото големите знаменитости в Холивуд, независимо дали са филмови и телевизионни звезди, певци и групи, установи проучване на Variety.

Най-влиятелните фигури за американските тийнейджъри на възраст между 13 и 18 години са именно звездите в YouTube. Пет имена от видео портала изместват актрисата Дженифър Лорънс от сърцата на младежите.

Smosh – група, която създава пародии на филми, комикси и друго творчество – е начело в списъка с предпочитания. След нея се класира дуото Fine Bros, което може да накара всеки да се засмее.

PewDiePie, който има най-много абонати в YouTube, е на трето място в предпочитанията на американските тийнейджъри. Коментаторът на видео игри и рапър KSI е четвърти, а комикът Райън Хига допълва Топ 5.

Най-високо от звездите извън YouTube е актьорът Пол Уокър – на шеста позиция, следван от чаровната Дженифър Лорънс. На осмо място е Шейн Доусън, отново от YouTube, а певицата Кейти Пери е девета. Челната десетка затваря комедийният актьор Стив Карел.

Проучването отчита как младежите възприемат знаменитостите в аспекти като достъпност, автентичност и други, свързани с тяхното влияние върху хората. Анкетирани са над 1500 тийнейджъри.

Коментари по темата: „YouTube създава по-обичани звезди от Холивуд”

добавете коментар...

  1. Борис

    Никога не съм чувал и за една от тези “знаменитости”.

Коментар