Google подготвя детски версии на своите услуги

YouTube ще изглежда различно за деца и възрастни потребители

YouTube ще изглежда различно за деца и възрастни потребители

Интернет гигантът Google възнамерява да разшири аудиторията на своите услуги, привличайки и най-малките потребители. Компанията планира да пусне специални версии на услугите си, които ще се ползват напълно законно от деца под 13 години.

И в момента децата могат да ползват услуги на Google, но само с разрешение от родителите, заради риска да попаднат на неподходящо съдържание. Промените ще започнат с видео портала YouTube – сайтът ще изглежда коренно различно за деца и възрастни потребители.

След YouTube детска версия ще получат социалната мрежа Google+, а след това и фотографските услуги на компанията. Засега няма информация кога точно Google ще пусне детски версии на популярните си услуги, нито пък е известен пълният им списък.

Подобни планове крои и социалната мрежа Facebook, която притежава фото услугата Instagram. Очаква се в скоро време тя да въведе ограничение за децата до 13 години – те ще могат да разглеждат само снимки, които не увреждат психиката им.

Коментари по темата: „Google подготвя детски версии на своите услуги”

добавете коментар...

  1. fofu

    Хайде и тук експертите туриха пепел на една инициатива за деца. Още не е излязла, а те вече знаят всичко за нея, сигурно повече от създателите и.

    Или да кажа, че ми писна разни хейтърчета да се правят на експерти.

  2. Цветан

    Драгомир, силно ме съмнява да се прави цялото упражнение в името на цел, различна от показването на повече реклама.

  3. Драгомир

    Детски версии, ама какви? Не само примерна картинка, но и примерни срокове на реализация не са дали. И в детските версии ще показват ли реклами?

Коментар