35-доларови таблети ще наводнят пазара

И в момента на пазара са достъпни таблети на цена около 50 долара, но се очакват още по-евтини устройства

Вече са достъпни таблети на цена $50, но се очакват още по-евтини устройства

Цената на таблетите може рязко да падне в резултат на повишеното търсене и поевтиняването но компонентите, прогнозира анализаторската компания Tirias Research. Силно влияние върху цените ще окажат китайските производители на електронни компоненти.

И в момента на пазара са достъпни таблети на цена около 50 долара. Обикновено те имат 7-инчов екран с ниска резолюция и едно- или двуядрен процесор от китайската компания Allwinner.

Скоро на пазара ще се появят още по-евтини устройства. Allwinner планира да започне производство на четириядрен процесор A33 на база ARM Cortex-A7 с цена само 4 долара. Благодарение на този чип, ще излязат ултраевтини таблети по 35 долара.

Процесорът А33 включва и графична подсистема, която поддържа изображения с резолюция 1280х800 пиксела. Така производителите на евтини таблети ще могат да вградят в тях екрани с по-високо качество.

Четириядреният процесор A33 на база ARM Cortex-A7 струва само 4 долара

Четириядреният процесор A33 на база ARM Cortex-A7 струва само 4 долара

Очаква се A33 да намери приложение в продуктите на неизвестни китайски производители, които на много пазари се продават с локални брандове. Подобна практика се наблюдава и при смартфоните.

Allwinner вече достави няколко партиди А33 на производителите на мобилни устройства за тестови цели. Масовото производство на новия процесор се очаква да започне скоро.

Принципно, повечето ултраевтини таблети нямат достъп до приложенията от онлайн каталога Google Play. Но цената от 35 долара е много сериозен аргумент за покупка на подобно устройство, дори само с цел запознаване с таблетите.

Коментари по темата: „35-доларови таблети ще наводнят пазара”

добавете коментар...

 1. Ван

  Не, това е друго не е продажба на остарели технологично продукти. Съвсем друго е, това са нови модели, но евтини таблети. Повечето хора няма как да ги различат и в повечето случаи дори нямат избор и просто им пробутват старите иначе непродаваеми модели като уж подарък или супер прИмоция.

 2. kanbri

  Blizoo do skoro predlagaha nqkakvi bokluchavi philips,predlagaha gi edva li ne kato chudo na tehnikata…

 3. divoto

  Пешо е прав…

 4. Пешо

  Тук ще се намерят българи които да ги продават за по 135 вместо 35. А мобилните оператори ще правя подаръци с цена от 200.

Коментар