Британските линейки ще имат слънчеви панели

Линейките в Обединеното кралство скоро ще се зареждат от слънчеви панели. Медицинската служба Yorkshire Ambulance Service NHS Trust получи разрешение да екипира 175 линейки със слънчеви панели. Те ще бъдат инсталирани на покрива на превозните средства и ще служат за захранване на преносимото животоспасяващо оборудване, пише clickgreen.org.uk.

Благодарение на слънчевите енергийни системи, повече няма да се налага на линейките да разчитат на дизелови двигатели за презареждане на батериите си. Така ще се намали и замърсяването на околната среда.

Yorkshire Ambulance Service NHS Trust е получила награда от 166 хиляди британски лири като финансов тласък за реализация на проекта. Сумата е предоставена от фонда Clean Vehicle Technology.

Очаква се привлеченото финансиране да помогне на Yorkshire Ambulance Service NHS Trust да инсталира слънчевите панели възможно по-скоро. Фондът Clean Vehicle Technology разполага общо с 5 милиона паунда – сума, която е достатъчна за модернизиране по описания начин на 1163 превозни средства.

Коментари по темата: „Британските линейки ще имат слънчеви панели”

добавете коментар...

  1. Гацо Бацо

    То щото в Лондон е доста слънчево, през цялата година.
    Ще има голям “килипир”,…

Коментар