Autodesk ще доставя безплатен софтуер на образованието

autodesk_1

Софтуерът на Autodesk ще даде шанс на милиони ученици и студенти да проектират и творят

Образователни институции от цял свят ще получат безплатен достъп до професионален софтуер за проектиране на Autodesk. Американската компания обяви, че разширява обхвата на образователната си инициатива, която стартира първоначално в САЩ.

Над 680 милиона ученици, студенти и преподаватели от 800 хиляди учeбни заведения в 188 страни по света ще ползват безплатно проектантски и развлекателен софтуер в класните стаи, лабораториите и у дома, гласи официалното съобщение от Autodesk.

Карл Бас, главен изпълнителен директор на Autodesk, коментира, че индустрията се се нуждае от работна сила, която е готова да проектира за новите производствени технологии. Предоставянето на безплатен професионален софтуер за нуждите на образованието ще помогне на индустрията да се подготви за следващия етап на развитие.

Над 680 милиона ученици, студенти и преподаватели от цял свят ще ползват безплатно софтуера за проектиране на Autodesk

Над 680 милиона ученици, студенти и преподаватели от цял свят ще ползват безплатно софтуера за проектиране на Autodesk

По-рано тази година Autodesk обяви, че ще доставя безплатно проектантски софтуер на академичните институции в САЩ като част от инициативата ConnectED на президента Барак Обама. Сега компанията разширява обхвата на програмата и към учебните заведения в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.

По-конкретно, компанията ще помогне на образователния сектор да премине в облака, предоставяйки безплатно пълния пакет от своите клауд продукти и услуги от рода на платформата за сътрудничество A360, както и абонаментна поддръжка. На практика, от инициативата на Autodesk ще могат да се възползват всички учащи – те ще получат професионални решения за проектиране и творчество както в класните стаи, така и у дома.

В допълнение, Autodеsk ще улесни интеграцията на инструменти за проектиране в учебните програми. За целта компанията ще предложи на училищата и университетите безплатно съдържание за обучение на базата на проекти и достъп до ресурси като Digital STEAM Workshop и Design Academy.

Затварянето на цифровата пропаст в образованието започва с осигуряване на европейските училища на достъп до същите напреднали технологии, които се използват от професионалистите в индустрията, коментира инициативата на Autodek Нели Крус, бивш вицепрезидент на Европейската комисия.

Коментар