Техниката е топ покупка по Коледа

По-младото поколение очаква от Дядо Коледа нов телефон, сочи проучване на kaymu

По-младото поколение очаква от Дядо Коледа нов телефон, сочи проучване на kaymu

Тенденциите за предпразничното пазаруване сочат, че от средата на декември всички тръгват да пазаруват.

12% от младежите на възраст 16-23 години си поръчват нов таблет или компютър за Коледа, сочи проучване на платформата за електронна търговия kaymu. Около 26% от анкетираните, предимно момчета, ще очакват плей-стейшън, от който най-вероятно ще се възползва цялото семейство.

Часовниците и бижутата също са сред предпочитаните, основно сред хората между 30-40 години. Те биха отделили средства между 100 и 300 лв. за подобна покупка.

По-младото поколение очаква от Дядо Коледа нов телефон. Около 22% от анкетираните на възраст между 16-23 години искат да видят под елхата именно това.

На първо място обаче са подаръците за дома. Обикновено това са неща, които са отлагани във времето като нов телевизор, DVD и въобще техника.

Оказва се, че книгата тази година ще бъде на почит сред коледните подаръци. 16% от анкетираните са заложили на световната класика и любовните романи. В тази графа влизат и тези, които са решили да заменят традиционната книга с електронната като подарък за любим човек.

„Хората стават все по организирани по отношение на търсенето и купуването на подаръци. Онлайн магазините допринасят за това, благодарение на лесния достъп и богатото разнообразие на стоки и услуги на едно място”, съобщи мениджърът на kaymu за България – Божидар Илиев.

Коментари по темата: „Техниката е топ покупка по Коледа”

добавете коментар...

  1. Т. Георгиев

    Честно, супер-скучните мечти имат днешните младежи!

Коментар