Flickr разкри кои са най-популярните фотокамери

Хората правят снимки най-често с устройства на Canon, Apple и Nikon, сочи статистика на услугата за фотохостинг Flickr. През последната година в облачното хранилище са качени над 10 млрд. изображения, които са били споделени от над 100 млн. уникални потребители.

Потребителите на Flickr използват най-често фотокамери на Canon (източник: Flickr, 2014)

Потребителите на Flickr използват най-често фотокамери на Canon (източник: Flickr, 2014)

В общия рейтинг на фотокамерите през 2014 г. (вкл. огледални и безогледални устройства, компактни апарати, камери от смартфони и таблети) начело е Canon. Компанията заемаше първо място и през 2013 г.

Втората позиция е за устройствата на Apple, която измества Nikon. На четвърто и пето място са съответно Samsung и Sony, показва статистиката за миналата година.

В категорията на мобилните устройства безусловен лидер е Apple. Смартфоните iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 и iPhone 5с заемат първите четири места, а след тях се нареждат Galaxy S3 и Galaxy S5 на Samsung.

Най-популярният безогледален фотоапарат сред потребителите на Flickr е камерата Olympus E-M5. Челната тройка в тази категория допълват Sony A7 и Sony NEX-6, по данните за 2014 г.

Коментар