Пазаруваме все повече през смарт устройства

Всяко шесто посещение в eMag.bg през миналата година е направено от смарт устройство, сочи статистиката на онлайн магазина

Всяко шесто посещение в eMag.bg през миналата година е направено от смарт устройство, сочи статистиката на онлайн магазина

През изминалата година българският потребител е започнал да отделя все повече време за онлайн пазаруване, сочи статистика на eMag.bg.

Увеличава се и делът на потребителите, закупили стоки през смарт устройствата си, съгласно годишните резултати на онлайн търговеца, който оперира в Централна и Източна Европа.

Най-купуваните стоки през 2014 г. са смартфони и таблети, следвани от малки и големи електроуреди и компоненти и периферни компютърни устройства. В челната петица попадат още книгите, както и играчките и продуктите за детето.

Посещенията в онлайн магазина от мобилни устройства бележат рекорден ръст, достигайки до над 4 млн. На практика, всяко шесто посещение е направено от смарт устройство.

През втората половина на 2014 г. мобилният трафик се е увеличил в сравнение с първото полугодие и постига средна стойност от 20% от общия трафик на сайта. Междувременно, продажбите достигат 10% от закупените продукти на годишна база, сочи още статистиката.

Коментар