Папата: оставете социалните мрежи

Голямото предизвикателство днес е да се научим отново как да разговаряме помежду си, а не само как да генерираме и консумираме информация, заяви Папа Франциск

Голямото предизвикателство днес е да се научим отново как да разговаряме помежду си, а не само как да генерираме и консумираме информация, заяви Папа Франциск

Папа Франциск призова членовете на семействата по света да изоставят социалните мрежи и да се научат отново как да разговарят помежду си, предаде БТА. Медиите могат както да помагат за поддържането на връзка между роднини от разстояние, така и да ги отчуждават, заяви главата на Римокатолическата църква в годишното си изявление по случай Световния ден на комуникацията.

„Голямото предизвикателство днес е да се научим отново как да разговаряме помежду си, а не само как да генерираме и консумираме информация”, се казва в изявлението, цитирано от АП.

По думите на Франциск, децата получават първите си уроци по комуникация в семейството и така се научават как да се отнасят към хора с различна възраст и опит, които „не са се избрали взаимно, но са важни един за друг”. Вследствие на това семейството е модел за всякакъв вид комуникация, защото това е мястото, където децата се учат да прощават.

Папата признава, че съвършени семейства не съществуват, но призовава да не се плашим от „несъвършенствата, слабостите и даже конфликтите, а да се научим как да се справяме с тях конструктивно”.

Коментари по темата: „Папата: оставете социалните мрежи”

добавете коментар...

 1. Ивко

  Зависи от гледната точка сложно е. Някои хора се отчуждават избягват реални контакти и се обсебват само от работа и социалните мрежи в интернет.

  Но и има такива пълна противоположност много социализирани хора – като пример отегчени съпруги които си правят и организират сексуалните контакти и връзки с разнообразни партньори, които трудно биха срещнали ако не беше благодарение на Интернет и соц. мрежите.

  Така че социалните мрежи са нож с две остриета едни хора се изолират сами пред компютъра, а други се скапват от разврат и физическо приятелско контактуване.
  Благодарение на социалните мрежи няма да има жена или момиче което да не е преспало с 100 стотина мъжаги включително и с вашите приятели от соц. мрежата.

  Всичко е много социално, приятелско зад което стои много секс и гонене на бройки търсене на разнообразие.

 2. :)

  Папа Франциск както винаги е в час какво говори.
  Няма слабо изказване.
  Единственото , което трябва е повече хора да слушат.

Коментар