Стотици нови работни места ще открие ScaleFocus

„Време е българските ИКТ компании да повярват във възможностите си и да имат повече смелост и размах”, заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на Скейл Фокус

„Време е българските ИКТ компании да повярват във възможностите си и да имат повече смелост и размах”, заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на Скейл Фокус

Българската ИТ компания Скейл Фокус АД (ScaleFocus) планира да увеличи персонала си до над 500 служители в следващите три до пет години. Новоназначените специалисти ще работят в офисите на фирмата в Европа, САЩ и Близкия Изток.

Първите 30-40 нови служители ще бъдат назначени в пловдивския клон на Скейл Фокус през следващите 12-18 месеца, където ще отговарят основно за международни проекти на американски клиенти.

Все повече български ИКТ компании излизат на чужди пазари, показват наблюденията на Скейл Фокус. Те не само започват да предлагат своите услуги навън, но инвестират в отваряне на офиси и наемане на местни служители, като една от основните причини за това е близостта до клиентите.

Проучване показва, че над 80% от ИТ компаниите биха заделили над 30% от инвестиционния си бюджет за развитие в държави извън България. Значителна част от българските ИКТ фирми разчитат за инвестиции на собствени средства.

„Време е българските ИКТ компании да повярват във възможностите си и да имат повече смелост и размах. Виждаме, че страната има потенциал и притежава изключителни възможности за позициониране на нови пазари, както правят по-агресивни и експанзивни конкурентни на нас в ИКТ сферата страни като Русия и Индия”, коментира Пламен Цеков, изпълнителен директор на Скейл Фокус.

По неговите думи, разковничето на успеха се крие в окрупняване на усилията за утвърждаване и развиване на позициите на България като предпочитана аутсорсинг дестинация. „Можем да го постигнем, с много професионализъм, устременост и страхотен екип от способни специалисти, които гледат към бъдещето”, допълни той.

През последните три години българската ИКТ индустрия отбеляза силен подем и започна да разгръща истинския си потенциал. Ожесточената конкуренция, гладът за специалисти, политическите и икономически предизвикателствата не успяха да спънат скоростния старт на редица български компании, посочиха от ScaleFocus.

Компанията стартира своята дейност преди три години и към момента разполага с офиси в София, Пловдив и Лондон, в които работят 180 специалисти. Скейл Фокус обслужва клиенти в 14 държави, като през 2013 г. постигна над 180% ръст на оборота, а за миналата година очаква 100% ръст.

Коментар