Antivirus Remover – премахва антивирусите и следите от тях

Antivirus_Remover

Antivirus Remover извежда списък с всички поддържани антивируси и директни връзки към файловете за тяхното деинсталиране

Има и такива програми като Antivirus Remover, които чистят компютъра не от вируси, а от… антивируси. Това приложение премахва инсталирания защитен софтуер и заличава всички следи от него в системните регистри, както и временните файлове. Много често тези файлове е трудно да бъдат открити и потребителят не е в състояние да отстрани напълно антивируса.

Antivirus Remover всъщност е поддържащ софтуер, който помага на потребителите бързо да си свалят подходящите деинсталатори за множество антивирусни продрукти. Програмата извежда списък с всички поддържани антивируси и директни връзки към файловете за тяхното деинсталиране. Когато потребителят кликне на дадена връзка, Antivirus Remover зарежда деинсталатора и го изпълнява на компютъра.

Antivirus Remover може да работи в нормален режим, но разработчикът препоръчва на потребителите да използват безопасния режим с мрежа (safe mode with networking). Това изисква рестартиране на компютъра и стартиране в safe режим. Приложението ще премахне всеки поддържан антивирус и ще предотврати конфликти при инсталиране на нов антивирус.

Даунлоуд: Antivirus Remover

Коментар