Виртуална реалност навлиза в бизнеса с недвижими имоти

Специалистите по недвижими имоти сканират с помощта на 3D лазери реални пространства и ги пресъздават във виртуални 3D модели

Специалистите по недвижими имоти сканират с помощта на 3D лазери реални пространства и ги пресъздават във виртуални 3D модели

Технологиите за виртуална реалност навлизат в бизнеса с недвижими имоти в България. Компанията Home2U първа у нас разработи подобен проект, който има сериозен потенциал и в сферата на образованието.

Чрез специализирани 3D лазери експертите на Home2U сканират реални пространства (имоти, хотели, бизнес сгради, представителства) и ги пресъздават във виртуални 3D модели. След това посредством базиран в облака софтуер обработват проекта до етап, при който крайният резултат е напълно реалистична виртуална разходка.

Офисите на Home2U са оборудвани с шлемове за виртуална реалност Oculus Rift или Samsung Gear VR. Чрез тези високотехнологични устройства клиентите на компанията могат да се пренесат виртуално в различните обекти и да изживеят реалното пространствено усещане, което биха придобили, ако ги посетят на място. „Вярваме, че тази иновация ще донесе доста добавена стойност не само на нашия бизнес, а дори и на образованието”, коментира Мартин Сребров, изпълнителен директор на Home2U.

В момента компанията работи по проект за заснемане и сканиране на национални исторически обекти, като целта е да се повиши интересът на младите хора към тях. „Казано с няколко думи, активно търсим пресечна точка между технологиите и образованието. Сигурни сме, че можем да допринесем за неговото подобряване”, допълни Сребров.

Коментар