Visa въвежда плащания през социални мрежи

Потребителите на Visa карти ще могат да превеждат пари по целия свят с помощта на мобилен телефонен номер, вкл. през социални мрежи

Потребителите на Visa карти ще могат да превеждат пари по целия свят с помощта на мобилен телефонен номер и през през социални мрежи

Visa Европа създава глобална услуга за разплащания от човек на човек, като разширява предлагането на Visa Direct, доскоро наричана Visa P2P payments, в повечето страни по света, съобщиха от картовия оператор.

Банките-членове на Visa Европа могат да предложат на картодържателите възможност да превеждат пари до почти 2 милиарда притежатели на Visa карти по целия свят с помощта на мобилен телефонен номер или номер на карта Visa. За целта те ще интегрират Visa Direct в съществуващите си онлайн/мобилни приложения.

Разширената услуга Visa Direct ще бъде налична на 20 езика и ще поддържа множество валути. В момента услугата Visa P2P payments в Европа, която отскоро е преименувана на Visa Direct, има повече от 200 000 потребители, които са превели средства на обща стойност 43 милиона евро от стартирането на услугата през март 2013 г. досега.

Visa Europe работи с базираната в Сингапур компания fastacash, за да предложи иновативна възможност на банките членове да достигнат до своите клиенти. Социалната опция насърчава потребителите на Visa Direct да осъществяват сигурни плащания от човек на човек през мрежи като Facebook, Twitter, WhatsApp и LinkedIn.

Сътрудничеството между двете компании ще помогне за преодоляване на пропастта между банките и доставчиците на платежни услуги, от една страна, и потребителите, от друга, които желаят да използват социалните медии, за да превеждат пари.

Като комбинират технологията на fastacash с услугата Visa Direct, банките ще могат да предложат парични преводи към която и да е Visa карта, а крайните потребители ще могат да извършват тези трансфери през предпочитаната от тях социална мрежа или платформа за изпращане на съобщения.

За да защитят услугата, Visa Европа и fastacash съвместно разработиха технологията „fastalink”, която позволява прехвърляне на пари през социалните мрежи и приложения за съобщения и е в процес на патентоване.

За да изпратят парични преводи чрез Visa Direct, потребителите трябва да използват мобилно приложение или друг потребителски интерфейс, предоставен им от тяхната банка, да въведат сумата, която искат да изпратят, и да изберат предпочитания от тях канал – през мобилен телефон или през социална мрежа с fastacash. Клиентът трябва единствено да избере канала и адресата, на когото желае да изпрати пари, като последният ще бъде уведомен за извършеното плащане.

В момента всички български картодържатели на Visa карти могат да получават преводи от чужбина чрез услугата Visa Direct, съобщи Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Компанията ще представи демо версии на услугата Visa Direct по време на Световния мобилен конгрес в Барселона от 2-ри до 5-ти март. Членовете на Visa Европа, които разполагат с услуги за разплащания от човек на човек, също ще ги покажат по време на събитието.

Коментари по темата: „Visa въвежда плащания през социални мрежи”

добавете коментар...

  1. paypal

    bla, bla,bla…blaaaaa. kолко е таксата, от 3% е, тва е важното?

Коментар