Opel разработва дълги светлини без заслепяване

Нова система от автомобилни светлини на Opel буквално ще превръща нощта в ден пред очите на водача, без да пречи ни най-малко на останалите участници в движението

Нова система от автомобилни светлини на Opel буквално ще превръща нощта в ден пред очите на водача, без да пречи ни най-малко на останалите участници в движението

Инженери в Международния технологичен развоен център на Opel в Рюселсхайм провеждат в момента заключителни изпитания на следващо поколение светлини, което ще бъде внедрено в бъдещите серийни автомобили на компанията.

Матричната LED система осигурява мощни дълги светлини без опасност от заслепяване и с постоянна и автоматична адаптация на светлинния поток пред автомобила в зависимост от променящите се пътни и метеорологични условия.

Благодарение на тези възможности, светлините с матрична LED система работят подобно на AFL+ в съчетание с фронталната камера Opel Eye, но са с още една стъпка по-напред по отношение на точността на работата си и способността си за адаптация към условията.

При установяване на светлинни източници от движещи се насреща или пред автомобила превозни средства, отделни LED елементи в съответната зона могат да се изключат индивидуално, докато останалият участък от пътното платно остава ярко осветен.

Новата система за автомобилни светлини на Opel е в състояние буквално да превърне нощта в ден пред очите на водача, без да пречи ни най-малко на останалите участници в движението. Системата ще бъде внедрена в моделите на автомобилния производител в рамките на следващите 18 месеца.

Коментари по темата: „Opel разработва дълги светлини без заслепяване”

добавете коментар...

  1. Иван

    В България да караш нощем е ужас! Всякакви трошки срещу теб които са минали технически преглед по втория начин ти светят в очите!

  2. Иван

    Ало Евро-комисията, къде спи?! Всички автомобилопроизводители трябва да работят заедно за такива системи за безопастност! Каква е ползата дамо ти да имаш на твоя автомобил като тоя срещу теб няма!

  3. Anonymous

    Да, това го има отдавна. И чак пък “в ден”…

  4. Мирака

    От доста време я има тази екстра при мерцедесите. Мисля, че бяха с 24 LED елемента на фар по-старите версии, а новите са с 86 .. нещо такова.

    @Пламен: А насрещно движещите се автомобили как ги виждаш когато не си на дълги и не ги осветяваш директно 🙂

  5. Пламен

    Това е страхотно като идея. Но няма ли така точно идващите насреща коли да остават неосветени съответно невидими? Предполагам и за това са помислили. Идеята е много готина.

Коментар