Facebook ще ни връща в миналото всеки ден

Функцията „On This Day” ще отговори на носталгичните чувства на хората във Facebook

Функцията „On This Day” ще отговори на носталгичните чувства на хората във Facebook

Нова функция във Facebook ще позволи на потребителите да погледнат в миналото си, съобщиха от компанията на Марк Зукърбърг. On This Day (На този ден) ще отговори на носталгичните чувства на посетителите на най-голямата социална мрежа.

Функцията ще помества информация от миналото в хрониката на потребителя. Това могат да бъдат статуси, снимки и друга информация, публикана на същия ден през минали години.

Разработчиците на On This Day явно са вдъхновени от успеха на Timehop – външно приложение със сходна функционалност, което бързо стана популярно сред потребителите на големите социални мрежи.

Facebook твърди, че не възнамерява да монетизира новата услуга и неохотно я сравнява с подобни приложения от външни разработчици. Компанията е разработила специален алгоритъм, призван да защити потребителите от неприятни спомени.

Така например, On This Day ще ограничава информацията, в която се споменават бивши интимни партньори или починали приятели. Facebook обещава новата функция да стане достъпна за потребителите по целия свят в близките дни.

Коментар