Макс пусна 4G LTE услуги в четири курорта

В курортите Макс предлага краткосрочни предплатени услуги, достъпни и за туристи от други държави

В курортите Макс предлага краткосрочни предплатени услуги, достъпни и за туристи от други държави

Телекомуникационният оператор Макс обяви, че разширява своето 4G LTE покритие на територията на четири населени места в страната.

Бърз мобилен достъп ще получат посетителите на две от най-предпочитаните туристически СПА дестинации – Хисаря и Велинград, както и на два от най-добрите курорта на българското Черноморие – к. к. „Златни пясъци” и к. к. „Свети Константин и Елена”.

Разширяването на LTE мрежата на Макс е в съответствие с плановете на компанията да предоставя LTE услуги както в големите градски райони, така и в популярни туристически дестинации. Освен в четирите курорта Макс вече има 4G LTE покритие в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Сливен, Плевен и Банско, а скоро ще бъдат обявени и нови райони.

„Това е още една стъпка в нашата стратегия за разширяване на LTE покритието на Макс в повече градове и морски курорти до началото на лятото. За тези места сме създали краткосрочни предплатени услуги, достъпни и за туристи от други държави”, коментира Питър Ковел, CEO на Макс.

Операторът разширява 4G LTE мрежата си и същевременно подновява оборудването на редица места, където е налична само WiMax мрежа. Мобилният 4G LTE интернет е до 5 пъти по-бърз от старата технология. WiMax мрежата ще бъде спряна до края на годината.

Коментар