Първи хакатон на Startup Factory в Русе

Започна записването за хакатона Ruse Hack 2015, организиран от Startup Factory

Започна записването за хакатона Ruse Hack 2015, организиран от Startup Factory

Startup Factory организира за първи път в Русе хакатон – тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, онлайн предприемачество, информационни технологии и иновативни продукти.

Инициативата ще събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване, поясниха от Startup Factory.

Хакатонът под мотото „Приложение за русенци и бизнеса в града” цели създаване на софтуерен продукт, който решава проблем на града или прави живота на русенци по-лесен и по-удобен. Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.

Организаторите на Ruse Hack 2015 се надяват, че хакатонът ще има важен принос за развитие на предприемаческата екосистема и ИТ общността в Русе. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код.

В последния ден на хакатона – неделя 31 май – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Допустими участници са екипи от 2 до 4 човека, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да бъде програмист без значение на нивото и опита в областта на софтуерните разработки.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани. Генерален партньор и спонсор на събитието е Komfo. Хакатонът се организира с подкрепата на Русенски Университет.

Коментар