Е-търговия се развива само при сигурни онлайн плащания

„Няма как да развиваме електронната търговия без да подсигурим защитени електронни плащания”, каза Паунова на дебат в Брюксел

„Няма как да развиваме електронната търговия без да подсигурим защитени електронни плащания”, каза Паунова на дебат в Брюксел

Електронната търговия не може да съществува без сигурни онлайн плащания, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова на дебат, организиран от Виза Европа в Брюксел.

„Няма как да развиваме електронната търговия без да подсигурим защитени електронни плащания”, каза Паунова по време на дискусия на тема „Отключване на бъдещия растеж и как иновативните начини на плащане биха могли да подпомогнат икономическото развитие”.

По нейните думи, новите технологии променят все повече начина, по който хората комуникират едни с други, свързват се и пазаруват. Но трябва да бъдат създадени адаптивни правила, които да отговарят на бързо развиващия се пазар и на нуждите на потребителите.

Електронните плащания са движещата сила за растежа на дигиталния цифров пазар, посочи българският евродепутат. Според Паунова, този пазар „стои в основата на това да превърнем Европа в глобален лидер в дигиталната икономика”.

Тя допълни, че от изключителна важност е премахването на всякакъв тип излишни бариери пред бизнеса и осигуряването на достъп до информация за потребителите от всяка точка на света.