Opel Astra първи интегрира Android Auto и Apple CarPlay

Opel ще внедри системите Android Auto и Apple CarPlay в своите мини, малки и компактни модели, както и при автомобилите от среден клас на марката за 2016 г.

Opel ще внедри системите Android Auto и Apple CarPlay в своите мини, малки и компактни модели, както и при автомобилите от среден клас на марката за 2016 г.

Opel ще започне да предлага от лятото на настоящата година възможности за интеграция на функциите на смартфоните с платформите Apple CarPlay и Android Auto в моделите от своята актуална гама автомобили.

Започвайки със следващото поколение на Astra, което ще дебютира на изложението във Франкфурт през септември, Opel ще внедри системите Android Auto и Apple CarPlay в своите мини, малки и компактни модели, както и при автомобилите от среден клас на марката за 2016 г.

Новото поколение на инфоразвлекателната концепция IntelliLink на Opel осигурява интелигентен достъп както до Android Auto, така и до Apple CarPlay. Системата R 4.0 IntelliLink ще бъде съвместима и ще позволява интеграция на смартфони с Apple CarPlay и Android Auto от началото на 2016 моделна година. Съвместимостта с Android Auto при системите Touch R 700 и Navi 900 IntelliLink е планирана за внедряване през 2016 г.

„Интеграцията на функциите на смартфоните е интелигентен и лесен начин да използвате удобствата на вашия смартфон в автомобила”, коментира главният изпълнителен директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман.

Android Auto е изградена около Google Maps, Google Now и възможността за гласови команди и е съвместима с нарастващата по обем екосистема от приложения за възпроизвеждане на аудио и споделяне на съобщения, вкл. WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify и приложения за слушане на подкасти.

Apple CarPlay осигурява възможностите и удобствата на iPhone по време на шофиране, като ги предоставя на екрана на таблото на автомобила. Tова позволява на водачите да телефонират, да изпращат и да получават кратки съобщения и да слушат музика по команда от сензорния екран или гласово чрез Siri. Поддържаните от Apple CarPlay приложения включват Phone, Messages, Maps и  Music за iPhone, както и съвместими приложения от външни доставчици.

Използването на двете приложения в съвместим модел на Opel е лесно. Когато смартфонът не е включен, на сензорния екран на инфоразвлекателната система на арматурното табло се вижда иконата Projection, която при свързване на съвместим телефон чрез USB се сменя на Apple CarPlay или Android Auto в зависимост от операционната система.

Cъвместимите приложения трябва да бъдат изтеглени на телефона преди използване, като във всички случаи важат декларациите за защита на личните данни и условията за употреба съответно на Apple и Google. Възможно е да бъдат наложени и такси за мобилен пренос на данни.

Коментари по темата: „Opel Astra първи интегрира Android Auto и Apple CarPlay”

добавете коментар...

  1. Mozo

    Можеше да минем и без скапания Епъл…

  2. Знаток

    Опел ще интегрира, а Хюндай вече го направи

Коментар