Android Auto стигна най-сетне до автомобилите на BMW

Собствениците на BMW вече се сдобиват с дългоочакваната поддръжка на Android Auto
(снимка: BMW)

Сагата с дългоочакваната поддръжка на Android Auto за автомобили BMW продължава няколко години. Досега немският автомобилен производител предлагаше интеграция само със смартфони на Apple, но вече и притежателите на Android устройства ще получат същите удобства.

През 2017 г. BNW дори заяви, че няма планове да добавя Android Auto в колите си. През декември м.г. обаче компанията съобщи, че поддръжката на Android Auto скоро ще стане налична в нейните автомобили и по-конкретно – във всички модели BMW с фирмена система iDrive 7.0 в 20 страни по света през юли 2020 г.

Сега собствениците на автомобили BMW в Европа започнаха да съобщават в социалните медии, че получават Android Auto след посещение на сервизни центрове на компанията. Изглежда BMW най-накрая осигури желаната поддръжка на Android платформата в своите коли.

Производителят на автомобили потвърждава пред AndroidPolice, че разпространението „по въздуха” на софтуерната актуализация с поддръжка на Android Auto ще започне през есента на 2020 година.

Собствениците на автомобили BMW ще бъдат уведомявани за актуализацията чрез мобилното приложение на компанията или директно от мултимедийната система на автомобила. Докато не започне автоматичното разпространение, нетърпеливите собственици на BMW могат да се свържете със своя дилър или сервизния център на компанията, за да получат поддръжка на Android Auto.

Коментар