Ултрабукът Toshiba KIRA за първи път в България

Toshiba KIRA се отличава с тънък и елегантен профил и тежи само 1,1 кг

Toshiba KIRA се отличава с тънък и елегантен профил и тежи само 1,1 кг

Премиум серията ултрабуци Toshiba KIRA дебютира и на българския пазар. 13,3-инчовият модел се предлага в две конфигурации с избор между PixelPure (2560×1440) сензорен екран с IGZO технология и Full HD (1920×1080) матов IPS дисплей.

Toshiba KIRA се отличава с тънък и елегантен профил и тежи само 1,1 кг. Ултрабукът разчита на 5-то поколение процесори Intel Core i7 и графика Intel HD 5500, които предлагат по-висока производителност при по-ниска консумация на енергия. Батерията осигурява до 13 часа работа при Full HD версията и до 11 часа при модела с PixelPure дисплей.

Сензорният WQHD дисплей има 90% по-голяма плътност на пикселите от стандартното HD качество - резолюция 2560x1440

Сензорният WQHD дисплей има 90% по-голяма плътност на пикселите от стандартното HD качество – резолюция 2560×1440

Оперативната памет на KIRA е 8GB DDR3L, а съхранението на данни е поверено на бърз твърдотелен диск с обем 256GB. Версията с Full HD идва с предварително инсталирана операционна система Windows 8.1, докато моделът с PixelPure разчита на 64-битова Windows 8.1 Pro.

Сензорният WQHD дисплей с покрит със здраво Corning Concore стъкло, сертифицирано от Technicolor, и има 90% по-голяма плътност на пикселите от стандартното HD качество – резолюция 2560×1440, което прави 221 пиксела на инч. IGZO технологията гарантира високо качество на цветовете, повишава живота на батерията и осигурява ултраширок зрителен ъгъл. Матовият IPS дисплей с Full HD резолюция има яркост 300 нита.

Батерията осигурява до 13 часа работа при Full HD версията и до 11 часа при модела с PixelPure дисплей

Батерията осигурява до 13 часа работа при Full HD версията и до 11 часа при модела с PixelPure дисплей

Всеки дисплей е калибриран от Chroma Tune и сертифициран от Technicolor, като идва с предварително инсталиран Chroma Tune софтуер, който отговаря за оптималния контрол на цветовата гама според съдържанието и софтуерните приложения, които се използват.

Флагманът на Toshiba разчита за аудиото на премиум бранда Harman Kardon и технологията DTS Studio Sound. Налична е пълна гама от опции за свързване като 3xUSB 3.0 порта, 1xHDMI с поддръжка на Ultra HD и WiDi технология за безжично споделяне на съдържание.

Клавиатурата е без рамка, с подсветка и ергономичен дизайн на клавишите. Корпусът от пресована магнезиева сплав придава на KIRA висока степен на издръжливост, а областите, които са изложени на най-голям натиск, са подсилени с шестоъгълни укрепващи елементи.

Коментар