Twitter иска да стане информационна агенция

Всички важни новини от света скоро ще се показват на началната страница на Twitter

Всички важни новини от света скоро ще се показват в реално време на началната страница на Twitter

Нов проект на Twitter ще превърне микроблогърската мрежа в информационна агенция. Project Lightning цели да предава световните събития в реално време.

Работата по проекта вече е започнала, като към края на годината се очаква да стартира тестова версия. Project Lightning ще опрости търсенето на туитове и изображения в мрежата, посветени на едно или друго събитие – футболен мач, концерт или дългоочакван блокбъстър.

Новата функционалност ще стане достъпна за потребителите на мобилната и настолната версия на Twitter, вкл. и за тези, които не са регистрирани или логнати в мрежата.

Всички съобщения за новини ще се показват на началната страница на Twitter. Освен това външни сайтове ще могат да публикуват блоковете с новини на Twitter на своите страници.

Автоматични алгоритми ще подбират туитовете по едни или други теми, както и модератори, които ще съставят ръчно списъци. Първоначално новинарската лента на Twitter ще се състои от седем или десет събития и ще се обновява ежедневно. Всеки потребител ще може да настройва списъка с теми, които го интересуват.

Project Lightning е част от мащабен план на ръководството на Twitter за издигане на мрежата на ново ниво и привличане на повече потребители. Компанията ще купи стартъпи с интересни разработки и ще наеме ИТ експерти.

Коментар