Polaroid Cube+ e миниатюрна видео камера с модул Wi-Fi

Polaroid Cube+ се очаква на пазара през август на ориентировъчна цена от 150 долара, в три цвята

Polaroid Cube+ се очаква на пазара през август на ориентировъчна цена от 150 долара, в три цвята

Симпатична малка видеокамера с форма на кубче и поддръжка на Wi-Fi идва от компанията Polaroid. Всъщност това е подобрен вариант на модела Cube, обявен през август миналата година.

Устройството има обектив с фиксирано фокусно разстояние и зрителен ъгъл 124 градуса. Може да записва видео с висока резолюция във формат 1080p (1920х1080 пиксела) и да прави снимки с резолюция 8 мегапиксела (в сравнение с 6MP при Cube). Заснетите материали се съхраняват на сменяеми карти памет с формат microSD.

Особеност на Cube+ е наличието на безжичен адаптер Wi-Fi. С негова помощ и мобилно приложение потребителите могат отдалечено да контролират видеокамерата през смартфон или таблет и да използват екрана на устройството като визьор.

Мобилното приложение е достъпно за платформи Android и iOS, предлага базови функции за редактиране на заснетите материали и позволява обмен на снимки и видеоклипове.

Polaroid Cube+ се очаква на пазара през август на ориентировъчна цена от 150 долара, в три цвята – червен, син и черен. Страната на кубчето е дълга само 35 мм.

Коментар