Polaroid Snap – цифров фотоапарат с вграден принтер

Polaroid Snap е потомък на известните "полароиди" от 90-те години на миналия век, които също можеха да печатат мигновено снимки, но е напълно цифров

Polaroid Snap е потомък на известните “полароиди” от 90-те години на миналия век, които също можеха да печатат мигновено снимки

Цифров фотоапарат на Polaroid идва с вграден принтер за моментално отпечатване на направените снимки. Моделът Snap интегрира мини устройство, което печата на специална хартия с размери 50х75 мм, стана ясно на берлинското изложение IFA 2015.

Polaroid Snap използва популярната технология ZINK или Zero Ink. Хартията съдържа няколко слоя особено вещество, което при нагряване в принтера преминава в аморфно състояние. В резултат на този процес, на хартията се проявява изображението.

Всяка снимка с камерата Polaroid Snap може да се отпечата само за една минута. Хартията ZINK се продава отделно в опаковки по 100 листа на препоръчителна крайна цена от 25 долара за пакет.

Продажбите на Polaroid Snap ще започнат през четвъртото тримесечие на годината на цена от 100 долара

Продажбите на Polaroid Snap ще започнат през четвъртото тримесечие на годината на цена от 100 долара

Polaroid Snap е потомък на известните “полароиди” от 90-те години на миналия век, които също можеха да печатат мигновено снимки. Новият модел обаче е напълно цифров, със 10-мегапикселова матрица и обектив с фиксиран фокус.

На корпуса на устройството няма статичен дисплей, но за сметка на това е предвиден подвижен визьор в горната част. Заснетите фотографии се съхраняват на карта памет microSDHC с обем до 32GB.

Snap идва с множество предварително настроени режими на снимане, вкл. черно-бял, както и с всевъзможни филтри. Софтуерът позволява задаване на 10-секунден таймер при правене на колективни снимки.

Продажбите на Polaroid Snap ще започнат през четвъртото тримесечие на годината. Фотоапаратът ще струва само 100 долара във варианти с черен, бял, син и червен пластмасов корпус.

Коментар