Стартира електронна борса за имигранти

Платформата ще даде възможност на безработните чужденци с трудови умения да си намерят по-лесно работа

Платформата ще даде възможност на безработните чужденци с трудови умения да си намерят по-лесно работа

Електронна трудова борса ще помага на висококвалифицирани имигранти от Югоизточна България да си намерят работа, съобщиха от Община Бургас, която участва в реализирането на проекта в рамките на Сдружението на общините от Югоизточен регион.

Платформата ще даде възможност на безработните чужденци с трудови умения да се регистрират и да опишат какво образование, квалификация и стаж притежават. На сайта са публикувани полезни за граждани от трети страни материали, както и инструменти, които ще ги улесняват при търсенето на работа. Информацията за пазара на труда е структурирана в различни модули.

Електронната трудова борса е реализирана от Сдружението на общините от Югоизточен регион, където водеща е Община Бургас, с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети държави, съфинансирана от Европейския съюз.

След приключване на проекта, информацията в платформата ще продължи да се актуализира. Така ще се избегнат бариерите при търсенето на работа чрез традиционните трудови борси и ще се даде възможност за привличането на висококвалифицирани имигранти, уточниха от Община Бургас.

Коментари по темата: „Стартира електронна борса за имигранти”

добавете коментар...

  1. Уруд

    бахахах те само това чакат чужденците да доидат да стоят без работа в някои закътан район ! браво опраихте ги хората 😀

Коментар