Microsoft съкращава 2300 души, затваря завод

Microsoft следва мащабен план за кадрова реорганизация след придобиването на Nokia

Microsoft следва мащабен план за кадрова реорганизация

Microsoft планира да съкрати 2300 работни места. Същевременно, компанията ще затвори един от заводите, придобит с покупката на телефонния бизнес на Nokia през 2014 г., предаде Ройтерс.

Става въпрос за затваряне на предприятие във финландкия град Сало. Другите два бивши завода на Nokia в страната – в Еспо и Тампере – ще продължат да работят, гласи официалното съобщение.

Microsoft не уточнява дали всички 2300 подлежащи на съкращение са работници в предприятието в Сало. Поредната вълна от затваряне на работни места е част от мащабна кадрова реорганизация в компанията, която предвижда съкращение на 7800 души по целия свят.

Microsoft се освобождава от бизнеса, наследен от Nokia, на фона на трудностите, които корпорацията изпитва на пазара на смартфони. ИТ гигантът от Редмънд е притиснат от китайски производители на евтини устройства, от една страна, и водещите брандове Apple и Samsung, от друга.

По данни на Gartner за второто тримесечие на 2015 г., делът на Microsoft в глобалните продажби на смартфони възлиза на 2,5%, спрямо 2,8% година по-рано. В периода април-юни компанията е продала 8,2 млн. смартфона.

Коментари по темата: „Microsoft съкращава 2300 души, затваря завод”

добавете коментар...

  1. Ивко

    Да ходят в Русия 🙂

  2. Йордан

    Леле, сега конкуренцията ще се избие да наддава за съкратените служители.

Коментар